Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

SU ARIZA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

1993 yılında Ilıca mevkiinden ulusu dere yatağı, Aytaç fabrika kenarı ve E 80 karayolu takip edilerek ilçemiz içme suyu şebekesi oluşturulmuştur. 28.06.2015 pazar günü Ulusu çayına gelen sel sebebi ile su şebeke hattımız büyük zarar görmüştür. Belediyemiz tüm ekiplerini su arızasını gidermek için yönlendirmiş, ilçemizde faaliyet gösteren su tesisatı ile uğraşan esnafımızda arıza için seferber edilmiştir. Belediyemiz iş makinelerinin  yanı sıra iözel sektörde çalışan iş makineleri de arızayı gidermek için çalıştırılmaktadır. Sel nedeni ile toprak kayması oluştuğundan su boruları yerinden oynamış kavis yapmıştır. Tamiri yapılan borunun bir ilerisi tekrar patlamaktadır.

Su borularının eski asbest borular olması ve şu an üretimde olmayışı arıza çalışmalarının gecikmesine sebep olmuştur. Belediyemiz depolarında geçmiş yıllarda arıza için alınan onlarca ana demir su borusu önceki yıllarda x şahıslara karşılıksız evraksız bir şekilde verilmiş ve şu an belediyemiz depolarında bulunmamaktadır. Arıza çalışmaları sırasında kullanımda olmayan su hatlarındaki borular sökülüp patlayan su boruları ile değiştirilerek tamir edilmeye çalışılmaktadır.  

Başkanımız Hasan Sopacı “ Sel ve toprak kayması nedeni ile patlayan su borularını tamir etmek için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Arızanın E – 80 karayolu ile Ulusu dere kanalının arasında olması çalışmalarımızı zorlaştırsa da gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah arızayı kısa sürede giderip ilçeye yeniden suyu vereceğiz. Su şebekesinin ilerde tekrar bu sıkıntılara düşüreceği de kaçınılmazdır. İller Bankası ile gerekli görüşmelerimiz de devam etmektedir. İnşallah bu sorunu da kökten çözeceğiz. ” dedi.  

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar