Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

İLÇEMİZDE DEPREM KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezi bugün "Ülkemizin ve Çerkeş ilçemizin deprem gerçeğini” konu alan bir konferansa ev sahipliği yaptı.
Çerkeş Kaymakamlığı, Çerkeş Belediyesi ve Çerkeşliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen programa vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Programa Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Çerkeş Belediye Başkan Vekili Kamil Aktar, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çıbık, Çerkeş Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Sertkara, AK Parti Çerkeş İlçe Başkanı Salih Tarın, İl Genel Meclis Üyesi Hayati Kaya, STK temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.
İlçe Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu selamlama konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu gerçekleşen sunumunda; Bolu, Çankırı, Ankara arasındaki bölgenin deprem tehlikesi hakkında bilgiler verdi. Çerkeş özelinde Kuzey Anadolu Fayına yakınlık dile getirildi. Bu bölge içinde Kuzey Anadolu Fayı haricinde deprem tehlikesi taşıyan en önemli yapının Eldivan - Elmadağ tektonik kaması olduğu belirtildi. Bu yapının yılda 12.5 milimetre yıllık bir daralmayı karşıladığı ifade edildi. Çerkeş’te zemin etütlerinin hakkıyla yapılması, bina inşaatındaki denetlemelerin taviz verilmeden yerine getirilmesi hakkında uyarılarda bulunan Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu 45 dakikalık sunumunun ardından konuşmasını bitirdi.

 

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar