Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

DOĞRU OLANI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Göreve geldiği günden bu yana alt yapı çalışmaları ile ilçemizin 50 yıllık geleceğinin imarını çizen Belediye Başkanımız Hasan Sopacı, DOĞALGAZ, KANALİZASYON ÇALIŞMALARI, ELEKTRİK HATTININ YER ALTINA ALINMASI ve YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMASI nın ardından İÇME SUYU ŞEBEKE İNŞAATI nı da başlatarak bir ilke daha imza atmayı başarmıştır.

1980 li yıllarda yapılan su şebekesi sürekli büyüyüp gelişen ilçemizin ihtiyacına cevap vermemekte, Kanserojen madde içerdiği tespit edilen ASBEST BORULAR İLE DÖŞENEN su şebekesi ömrünü tamamladığı için her gün patlamalar meydana gelmekte, her cadde ve sokakta olması gereken su kesme vanaları da olmadığı için tüm ilçenin suyu kesilerek vatandaşımız yıllardır mağdur edilmekteydi.

Aynı şekilde projesiz ve o zamanın şartlarına göre yapılmış kanalizasyon şebekesi sürekli büyüyen ilçemizin ihtiyacı karşılamamakta, tıkanmalar sonucu  her gün şikayetler almaktaydık. 1870 yılında Belediye olan ilçemizin Çarşı merkezinde kanalizasyon şebekesi olmayışı da başlı başına bir problemdi.  

İçme Suyu inşaatı Şebeke yenileme çalışmaları ve kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarına başladığımızda ne kadar doğru bir karar verdiğimizin bir kez daha farkına vardık. Cadde ve sokaklarda projesiz olarak yapılan mevcut kullandığımız su hatlarının yeni yapılan binaların altında kaldığını gördük. 

İlçemizin tamamında tüm cadde ve sokaklarda toplamda 101 km hat çekilerek yapılacak olan İçme suyu şebeke inşaatı 2017 yılında çarşı merkezinden başlamıştı. İçme Suyu Şebeke hattımız sil baştan P-100 polietilen borular ile değiştirilmeye devam ediyor.  Bu yıl mevcut 600 ve 200 tonluk ömrünü tamamlamış 2 adet su depomuz da  1500 tonluk  olarak yeniden yapılarak hizmet vermeye başlayacaktır.

Başkanımız Hasan Sopacı “  Bu kutsal görevi teslim aldığımız 04.04.2014 tarihinden bu yana yaklaşık dört yıldır alt yapımızı yapmaya çalışıyoruz. Doğalgaz, kanalizasyon, elektrik hattının yer altına alınması, yağmur suyu hattı çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Allah’ın izni vatandaşımızın hoşgörü ve duası ile içme suyu şebeke inşaatı ile, alt yapımız tamamlanacaktır. Belediyemiz imkanları ile 8 km hat çekerek  Çalcıören köyümüzden kendi cazibesi ile gelen kaynak suyunu depomuza kavuşturduk. Ilıca su kaynağından 11 km ana boru hattını da kendi imkanlarımız ile yeniledik. Yine kendi cazibesi ile gelen Aliözü Akpınar mevkiindeki içme suyunu depomuz ile buluşturduk. Hepimizin en büyük ihtiyacı olan içme suyumuzda yaşanan bazen bir gün bazen günlerce süren su kesintileri bu çalışma ile tamamen son bulacaktır. Dört yıldır zor  şartlarda yaptığımız Alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile ilçemizin alt yapı sorununu tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Alt yapısı tamamlanan cadde ve sokakların kaldırımlarını ve yollarını bu sene yetiştirmeye çalışacağız. Belediyemiz kasasından çıkan her bir kuruşta tüyü  bitmemiş yetimin hakkı olduğu biliyoruz. Alt yapı çalışmaları tamamlanmadan siyasi kaygılar ile gösteriş ve günü kurtarma amacı ile harcanacak her bir kuruşun Çerkeşimizin geleceğini körleyeceğinin farkındayız.  İlçemizin geleceği, çocuklarımızın ve gençlerimizin yarınları için biz doğru olanı yapmaya devam edeceğiz. Mesai kavramı gözetmeksizin  çalışan mesai arkadaşlarıma,  bizlerden sabırlarını ve teveccühünü esirgemeyen tüm Çerkeş'li hemşehrileme teşekkür ediyor, çalışmalar sırasında verdiğimiz her türlü rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum" dedi.

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar