Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

ÇERKEŞ KENT MEYDANI VE KAPALI YER ALTI OTOPARKI VE MÜFTÜLÜK BİNASI TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çerkeş ilçemizde bugün kent meydanı, kapalı yer altı otoparkı ve müftülük binası inşaatı temel atma töreni gerçekleştirildi.
Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Ak Parti İl Başkanı Koray Erdoğan, İlçe Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanımız Hasan Sopacı, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Furkan Altuntaş ve teşkilatı, MHP Çerkeş İlçe Başkanı Nurullah Öztürk, kamu kurumu personelleri, STK Temsilcileri ve  Çerkeşli hemşehrilerimizin katılımıyla temel atma töreni düzenlendi.
Çerkeş'in vizyonuna değer katacak, Çarşı merkezinin cazibesini arttırmakla birlikte ilçede araç park sorununu büyük ölçüde rahatlatacak olan ve toplamda 3500 m2'lik alana sahip Kent Meydanı 2200 m2 alana inşa edilecek. 72 araç kapasiteli, 10 adet elektrikli araçlar için şarj istasyonu, yıkama ve yağlama ünitesi bulunan çift asansör ve çift merdivenli Yeraltı Otoparkı ve Kent Meydanı'nın üzeri granit ve bazalt taşlar ile kaplanacak. Ağaçlandırma, yeşil alanlar ve dinlenme alan çalışmaları sonrasında yaklaşık bir yıllık sürede vatandaşların hizmetine açılacak.
Törende konuşan Çerkeş Belediye Başkanımız Hasan Sopacı, “Hayallerimizi tek tek gerçekleştirmek için çalışıyoruz ve bunları gerçekleştirmeninde haklı gururunu yaşıyoruz. Birçok Profesör, şehir plancı ve mühendislerden bilgi alarak Şehir vizyon planı oluşturduk. Bu yaptığımız projeler de şehir vizyonumuzun projeleridir. Müftülük binasının bodrum katı konferans ve toplantı salonu, zemin katı alış veriş merkezi ve üst katlarında müftülük binası olarak kullanılacak. 72 araçlık otoparkta ise 10 tane elektrikli şarj istasyonu yer alacak.” dedi.
 

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar