ÇERKEŞ 16. KÜLTÜR HAYVANCILIK VE BAL FESTİVALİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Çerkeş 16. Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali  30.000'e yakın vatandaşımızın katılımı ile gerçekleşti. Çerkeş Kent Meydanı ve meydanın etrafı tamamıyla doldu taştı. Bölgenin en büyük festivalinde yaklaşık 30.000 vatandaşımız festival coşkusunu doyasıya yaşadı.
Saat 14:00 de Hükümet Konağı Önündeki Atatürk Anıtına, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı tarafından Festival Çelenginin konulması ile başlayan Festival, Çerkeş Kent meydanında gece saat 24:00 e kadar devam etti.
Festivalde Çerkeş halkına seslenen Başkan Sopacı, Çerkeş OSB’nin Bölgenin parlayan yıldızı olduğunu 1500 kişiye istihdam sağladığını, doğalgazın gelmesiyle vatandaşımızın rahat ettiğini, ilçede kanalizasyon, yağmur suyu hattı, içme suyu şebeke hattı ve elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla alt yapı sorunun tamamen bittiğini, D-100 şehir geçişi aydınlatmasının tamamlandığını, d100 üzerine 2 adet üst geçit, ulusu mahallesi ve Yenimahalle arasına köprülü üst geçit yaparak birleştirdiğini, Aliözü ve OSB Kavşağında alt geçit çalışmasının tamamlandığını, Ankara girişinin ilçeye yakışır  hale getirildiğini, 8 Yılda 18 km sıcak asfalt, 83 km soğuk asfalt, 113 bin m2 kilitli parke, 30.900 m kaldırım çalışmasının tamamlandığını, Çarşı merkezinde Trafiğe Kapalı Yaya Yolu’nun tamamlandığını, Yenikent Mahallesinde bisiklet ve yürüyüş yolunun hizmete açıldığını, ilçenin tüm giriş çıkışlarına ve çarşı merkezine mobese güvenlik sistemi kurulduğunu, araç parkının sil baştan yenilendiğini, içerisinde sinema tiyatro düğün ve çeşitli etkinliklerin yapılabileceği Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezinin çok yakın bir tarihte hizmete açılacağını, gençlik merkezinin yapımının tamamlanarak hizmete açıldığını, hamam kültürünü yeni hamamda yaşatarak devam ettirdiklerini, 2014 yılında kamulaştırılan Işıklar Konağı’nın restore çalışmasını tamamlandığını, Tarihi IV. Murat Hamamının kamulaştırılarak gün yüzüne çıkarttıklarını ve restore çalışmasının başlayacağını, 2 adet kapalı halı sahayı ve 5 adet çok amaçlı spor tesisinin hizmete açıldığını, her yıl park bahçe çalışmalarının devam ettiğini, 8 yıl da 163 bin fidanı toprakla buluştuğunu ve bakımının yapıldığını, Hoca Ali Rıza Efendi Mesire Alanı’nın hizmete açıldığını, bölgenin en modern Et Kombinasının ilçeye kazandırıldığını, Modern Canlı Hayvan Pazarının ilçeye kazandırıldığını,  Biogaz tesisinin açılarak hizmete başladığını, Ulusu deresinin ıslah çalışmalarını başlattıklarını, Kentsel Tasarım Projesi kapsamında Kent Meydanı ve Yer altı Otoparkı, Çerkeş Kapalı Pazar Yeri, Çerkeş Belediyesi Hizmet Binası, Yeni İtfaiye binası, 134 konut ve 46 işyerinin inşaatının başladığını, İstasyon Mahallesi Cezaevi bölgesi 3. Toki projesinin çalışmalarını başlattıklarını ve aynı bölgeye 175 konutluk 4. Toki’yi başlatacaklarını, halk iftarlarını geleneksel hale getirdiklerini, Kültür Hayvancılık ve Bal Festivallerinde binlerce kişiyi misafir ettiklerini, gastronomi kültürüne sahip çıkmak adına yemek kitabı ve tescilli ürünlerin coğrafi işaretlerinin alınması hususunda çalışmaların yürütüldüğünü, Pir-i Sani etrafı rekreasyon projesi kapsamında çalışmalarının Dinlenme salonu, wc ve abdestliklerle başlatıldığını, IV. Murat Camii projesinin aslına uygun yeniden yapılması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, yeni emniyet ve yeni orman işletme binasının inşasına başlanıldığını, Çerkeş Meslek Yüksek Okulu’nun 2022-2023 eğitim yılında Çerkeş Belediyesi Hizmet binasında eğitime başlayacağını, Yeni Kreş’in ve Yarı Olimpik yüzme havuzu için çalışmaların başladığının müjdesini verdi. Bu hizmetlerde desteklerini esirgemeyen Belediye Personeline, değerli Çerkeş halkına, Mahalle ve köy muhtarlarına, belediye meclis üyelerine, il genel meclis üyelerine, İlçe Kaymakamına, Çankırı Valisi’ne, Milletvekillerine, Bakanlara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini arz  etti.  Festival alanına katılan gençlere doyasıya iyi eğlenceler dileyerek Başkan Sopacı katılımcılarla birlikte öz çekim yaptı.

Çerkeş Kent Meydanına kurulan dev sahne de, Simental ırkı düve ve buzağı yarışmasında, Çerkeş Yemekleri yarışmasında ve dünyaca ünlü Çerkeş Balı yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, Festival öncesi Çerkeş Belediyesi tarafından sünnet ettirilen 67 çocuğa hediyelerinin verilmesi  ile son bulan gündüz etkinliklerinin ardından akşam saat 19:30 da Çerkeş yöresel halk oyunları gösterisi ve  festival konserinde Mustafa Taş ve İrem Derici sahne aldı.
Festival alanına katılan gençlerin doyasıya eğlendikleri fotoğraf karelerine yansıdı.