18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 108. YILDÖNÜMÜ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü olan Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ilçemizde anma programı düzenlendi.

18 Mart 2023 Cumartesi günü saat 09:00´da Çerkeş Şehitliğinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının Şehitlik Anıtına çelenklerinin sunulmasıyla birlikte başlayan anma günü etkinliğine İlçe Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu, Çerkeş Belediye Başkan Yardımcımız Ergün Sertkara, İlçe Jandarma Komutanı Bayram Veyil, İlçe Emniyet Müdür V. Muhammed Bal, Şehit Babası Aziz Katırcıoğlu, Şehit Kardeşi Mesut Yaman, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
 Saygı Duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasını müteakip İlçe Emniyet Müdür V. Muhammed Bal günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. İlçe Müftüsü Safi Çınar tarafından tüm Şehitlerimiz için dua edildi. Ardından Çerkeş Şehitliğinde bulunan Şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.
 Saat 10:00'da Çerkeş 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Konferans Salonunda İlçemiz 19 Mayıs Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program düzenlendi. Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşımızın okunmasını müteakip açılış konuşması ile birlikte günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu tarafından yapıldı. Ardından öğrenciler şiirlerini seslendirdiler. İlçe Jandarma Komutanlığı personellerinden Astsubay Çavuş Ahmet Temel tarafından Çanakkale'de şehit düşen Çerkeşli Ömer Çavuşun kahramanlık hikayesi anlatıldı. Sinevizyon/begesel gösterilerinin ardından hafta boyunca düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle birlikte program sona erdi.