Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

15 Temmuz'un Yedinci Yılında Çerkeşliler Yine Tek Yürek


 
15 Temmuz 2016 yılında FETÖ'nün darbe girişiminin 7. yılı dolayısıyla Çerkeş'te şehit ve gaziler için anma programı düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında İlçe Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanımız Hasan Sopacı, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, Cumhuriyet Savcısı Sayın Ozan Kapıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Ahmet Kılıçarslan,  İl Genel Meclisi Üyesi Hayati Kaya, Gazi Satılmış Köse,  kurum amirleri, kamu kurum ve kuruluşu çalışanları ile vatandaşların katılımıyla Çerkeş Şehitliği ziyaret edildi.
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İlçe Müftüsü Safi Çınar tarafından 15 Temmuz Şehitleri ve tüm Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Çerkeş Şehitliğindeki program Şehit kabirlerine karanfiller bırakılmasıyla sona erdi. 
Çankırı Karatekin Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Cengiz Eken tarafından 80.Yıl Cumhuriyet İlkokulunda konferans verildi.
Çerkeş Şehitliği önünden Belediye Meydanına kadar Mehteran eşliğinde Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş bitiminde Mehteran ekibi konser verdi. Ardından Belediye Meydanında 15 Temmuz Anma Programı icra edildi. Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşımızın okunmasıyla birlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ulusa Sesleniş Konuşması izlendi. İlçe Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu ve Belediye Başkanımız Hasan Sopacı günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını gerçekleştirdi. 15 Temmuz Gazisi Satılmış Çamaltı hain darbe girişimi gecesi yaşadıklarını ve gazi oluşunu anlatan konuşmasını yaptı. Gazimizin oğlu Rahman Çamaltı Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu.
Öğrencilerin şiirlerini okumalarıyla birlikte, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ardından hain darbe girişimi gecesi ülkemizde ve ilçemizde yaşananları anlatan sinevizyon gösterileri sunuldu. İlçe Müftüsü Safi Çınar tarafından vatanımızın bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, şehitlerimiz ve gazilerimiz için dualar edildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘’15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi’’ adlı resim sergisi katılımcılar tarafından ziyaret edildi. Program, saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerimizden selaların verilmesiyle birlikte sona erdi.

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar