İLÇEMİZİN TARİHİNE IŞIK TUTAN 200 YILLIK IŞIKLAR KONAĞININ RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

İlçemiz Karamuklu Mahallesi Hükümet Caddesi 46 Ada 4 Parsel’de bulunan Işıklar Konağı, eski dokusu içerisinde olup 1800 lü yıllarda yapılmış ahşap konaktır. İlçemiz merkezine inşa edilmiş 200 yıllık konak 2014 yılında Belediyemiz öz kaynakları ile zor şartlarda Belediyemiz tarafından satın alınmıştır.
Işıklar Konağı’nın restorasyonu için 10.02.2019 tarihinde  yetkili firma ve Belediyemiz tarafından ihale sözleşmesi imzalanarak Mart ayında  restorasyan çalışmalarına başlanacaktır. Restoran ve Butik Otel olarak halkımıza hizmet verecek olan Işıklar  konağı  ilçemizin  tarihi ve kültürel mirasları arasına kazandırılacaktır.

Belediye Başkanımız Hasan Sopacı ; “İlçemiz merkezinde inşa edilmiş 200 yıllık Işıklar  konağı 2014 yılında Belediyemiz öz kaynakları ile zor şartlarda satın alınarak Belediyemize kazandırılmıştır. Tarihimizi, kültürümüzü ve Türk Mimarisini yansıtan  Işıklar Konağının restorasyonu için ihale sözleşmesini imzaladık. Mart ayında başlayacak olan restorasyon çalışmasının  tamamlanmasından sonra İşıklar Konağı Restoran ve Butik Otel olarak halkımıza hizmet verecektir.  İlçemize hayırlı olsun.” dedi.