Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

YİNE ASBEST YİNE SU PATLAĞI MAALESEF SU KESİNTİSİ

<div style="\&quot;text-align:" justify;\"="">

İlçemiz su şebekesinin kanserojen madde yayan asbest su borularından oluşması, bu boruların ömrünü tamamlamış olması ve sürekli büyüyen ilçemizin ihtiyacına cevap verememesi yüzünden sularımız sürekli kesilmektedir.

1989 yılında yapılan su şebekesi ilçemiz ihtiyacına cevap vermiyor. Kanserojen madde içerdiği tespit edilen asbest borular ile döşenen ilçemiz su şebekesi ömrünü tamamladığı için her gün patlamalar meydana gelmekte, her cadde ve sokakta olması gereken su kesme vanaları olmadığı içinde tüm ilçenin suyu kesilerek vatandaşımız mağdur edilmektedir. Üretimi durdurulan asbest boruların tamiri çok güç olmakta ve su arızalarının giderilmesi de zor şartlarda yapılmaktadır. 


Belediye Başkanımız Hasan Sopacı yaptığı açıklamada  “İlçemizin içme su şebeke hattının asbest boru olmasından dolayı bu sıkıntıları sürekli yaşıyoruz. Su şebekemizdeki asbest borular ömrünü tamamlamış tazyik ve sarsıntılardan sürekli patlamaktadır. Asbest borular kanserojen madde içerdiğinden halkımızın da sağlığını tehdit etmektedir. Olası su arızalarında suyu kesebilmek için cadde ve sokaklarımızda olması gereken vanalar mahallelerimizde bile yok. Her su arızasında ilçe genelinde suyu kesmek zorunda kalıyoruz. Suyun kesilmesi, borudaki suyun tahliye edilmesi, arızanın giderilmesi ve suyun şebekeye tekrar verilmesi en az 4-5 saat sürüyor ve vatandaşımız bu süreçte su kesintileri ile mağdur oluyor. 2017 yılında bu sorunu tamamıyla çözeceğiz. Halkımızdan su kesintileri ve ilçemiz yollarının yapılması konusunda anlayış bekliyoruz”dedi. 

02.05.2017


KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar