Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

TÜNELDEN SONRA YOL ÇALIŞMASIDA BAŞLIYOR.

<div style="\&quot;text-align:" justify;\"="">

2,2 km uzunluğunda olan ve henüz yapımı devam eden, ulaşımda 10 km’lik bir kısalmayı sağlayacak olan Çerkeş Tüneli’nin ardından Kızılcahamam-Çerkeş karayolunun da çalışmaları başladı.

 

Çerkeş Kızılcahamam yolunun vatandaşları zor duruma sokan virajları ve eğimli yolları ortadan kaldıracak olan çalışmayla beraber yol üzerinde 16 metrelik bir genişlemenin olması beklenirken, yol başkent Ankara’ya ulaşımı da kısaltacak.

Başkanımız Hasan Sopacı konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada “ Milletvekilimiz Hüseyin Filiz bey'in baştan bu yana takip ettiği ve sonuçlandırdığı Çerkeş -Kızılcahamam arasına yapılmakta olan tünelden sonra, yolda ihale edildi ve yapımına başlanıyor. 167.5 milyon lira ile ihaleye çıkarılan bu yol için ve diğer önemli hizmetlere katkısından dolayı şahsım ve ilçem adına Milletvekilimize Şükran'larımızı sunuyorum” dedi. 

Milletvekilimiz Hüseyin Filiz yapmış olduğu açıklamada “Burada asıl mesele yol yapımı değil. Asıl mesele Çerkeş’in kaderi. Bu yol yapıldıktan sonra ilçenin kaderi değişecek. Ankara’ya Gerede yolu üzerinden ulaşım sağlayan Bartın, Karabük-Safranbolu ve birçok ilçesi, Kastamonu ve Sinop’un bir kısmı, Çankırı’nın da Ilgaz’dan başlayarak Kurşunlu, Atkaracalar ve Bayramören ilçeleri Gerede üzerinden değil Çerkeş yolundan gidecek. Böylece Ankara’ya ulaşım 40 km kısalacak. Bu yol aynı zamanda 2 devlet yolundan, İstanbul Karadeniz E80 hattı ve Ankara-İstanbul hattı trafiğinden yüzde 1 pay alan alternatif yol olacak. Çerkeş güzergâhının bu kadar yoğun şekilde kullanılması ilçemize her anlamda katkı sağlayacak, Bu yolun yapılmasıyla beraber hedeflenen şeyin sadece bir yol yapımı olmadığına dikkat çeken Filiz, “Yolumuza 167,5 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi. Bu yol sürücülerimiz için tehlike arz eden aksaklıkları tam anlamıyla gidermesiyle birlikte, Çerkeş ilçemizin kaderini de değiştirecek. Bu yolla birlikte virajlar azalacak, yol genişleyecek. Henüz yapımı devam eden tünelimizle de birleşecek olan bu yol, araç seyrini ve trafiği oldukça rahatlatacak” dedi.

9 Mayıs günü ihalesi yapılan yolun inşa süresinin 2 yıl olduğunu da söyleyen Milletvekilimiz Hüseyin Filiz, bu süre boyunca bu çalışmayla birebir yakından ilgilenip, yolun 2 yıldan daha kısa bir sürede bitmesi için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

24.05.2017

 

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar