TR82 BÖLGESİ YATIRIM TANITIM PLATFORMU HAYATA GEÇİYOR

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından projelendirilerek Robert Bosch Vakfı ve Alman Dış Politika Konseyi (DGAP e.V.) işbirliği ile düzenlenen «Carl Friedrich Goerdeler İyi Yönetişim Programı» kapsamında teknik destek alan Platform, TR82 Bölgesi yatırım ortamının altyapısına hizmet eden, yatırım ortamının tanıtılması ve yatırımcıların yönlendirilmesi faaliyetleri ile doğrudan ya da dolaylı olarak ilgili 40 kamu kurum ve kuruluşundan oluşuyor.

Platform Neler Sunacak?

invest in TR82 Platformu, yatırım ortamı tanıtımında ihtiyaç duyduğu tüm online ve offline araçları partner kurumların hizmetine sunuyor. Bu araçlar şu modülleri kapsıyor:

Partner kurumların TR82 Bölgesi’ndeki yerel işletmelere ve potansiyel yatırımcılara ait bilgileri kademeli olarak izlemelerine olanak sağlayan

- Ortak Paydaş Veri Tabanı,

Bölge yatırım ortamına ilişkin;

- Türkçe ve İngilizce Tanıtım Filmi,
- En güncel verileri sunan interaktif harita özelliği olan Türkçe ve İngilizce Yatırım Portalı,
- Android ve IOS işletim sistemiyle uyumlu Akıllı Telefon Uygulaması,
- Güncel duyuru ve haberlerin düzenli olarak paylaşılacağı E-bülten Sistemi,
- 82 farklı tanıtım kartından oluşan Basılı Materyal Kiti,
- Tanıtım kartlarının partner kurumların çalışma alanlarına göre sergilendiği Standlar,
- Verilerin kamuya açık alanlarda (partner kurumlar, fuarlar vb.) sunulacağı dijital Kiosk Sistemleri.

Platformun ön lansmanı Şubat ayı içinde gerçekleştirilecek KUZKA Yönetim Kurulu Toplantısı öncesinde yapılacak. Platform sayesinde yerel işletmeler veya potansiyel yatırımcılar Bölge genelinde hangi kamu kurumuna başvurursa başvursun tek bir standartta hazırlanmış ve birbirini tamamlayan bilgiye ulaşabilecek.  Platform birçok faaliyette ortak hareket ederek Bölge illeri arasındaki sinerjiyi ve verimliliği artırmayı, kaynakları etkin kullanmayı hedefliyor.
\"\"