Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

TARIM VE ORMAN BAKANIMIZ SAYIN DR. BEKİR PAKDEMİRLİ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ve beraberindeki heyet yapımı devam eden Çerkeş Hayvan Pazarı’nda incelemelerde bulunarak Belediye Başkanımız Hasan Sopacı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sonrasında Çerkeş Et Kombinası’nın açılışını gerçekleştirdi.

2019 Yılında yapılan Yerel Seçimlerde ilçemize ziyarete gelerek Fahri hemşehrimiz olarak kabul ettiğimiz Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Belediye Başkanımız Hasan Sopacı tarafından ilçemizin temsili anahtarı hediye edildi.

Bakan Pakdemirli,1,2 milyon büyükbaş 3,5 milyon da küçükbaş hayvan kesim için hazır bekliyor. Geçen yıl da aşağı yukarı 800 bin büyükbaş kesildi 2,7 milyon da küçükbaş kesildi. Yani her yıl aşağı yukarı yüzde 50 daha fazlasını sektör hazır ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri konusunda herhangi bir endişeleri olmasın.Gelenek gereği hayvan pazarında tokalaşma oluyordu. Artık bu sene içinde bulunduğumuz ve hala devam eden pandemiden dolayı da bu tokalaşmalar olmayacak. Mümkün mertebe sosyal mesafelerle bu işler halledilecek. Maskesiz asla hayvan pazarlarına girilmeyecek. El dezenfeksiyonu ve ateş ölçümleri yapılacak. Satış yerinin etrafları sınırlandırılacak, hayvan satış yerlerinde uygun giriş ve çıkış kapıları oluşturulacak. Kulak küpesi, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu ve nakil belgesi olmayan hayvanların asla hayvan satış yerlerine, kurbanlık satış yerlerine alınmayacağını vurgulayan Pakdemirli, "Çadırlar arası mesafe en az 2 metre olacak. Hayvan belgeleri 'Haysag' uygulamasından sorgulandıktan sonra hayvanın alım satım işlemleri gerçekleşecek. Bu sene her yıl olduğu gibi zaten hijyen tedbirlerini maksimum seviyede uyguluyorduk ama kovide özel bazı ekstra tedbirler aldık. İnşallah vatandaşlarımız dini vecibelerine istedikleri şekilde, istedikleri konforda yerine getirebilecekler."

"Çerkeş'e ilişkin önemli projelerimiz var. ‪Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuzun %50 hibe ile desteklediği Çerkeş Et Kombinasının açılışını gerçekleştirdik.  ‪ Bu tesis inşallah bölge ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Sektörümüze, üreticimize, ilimize hayırlı olsun.” açıklamalarında bulundu.
Yapımında sona yaklaşılan 30 Dönümlük arazi üzerine kurulmuş 2300 m2 kapalı diğer bölümleri açık alana sahip 2500 Büyükbaş, 1000 Küçükbaş kapasiteye sahip içerisinde Sosyal Tesis, İdari Bina, Güvenlik Binası,(600 m2) ve kantar bulunan Çerkeş Hayvan Pazarı’nın Kurban Bayramına yetiştirileceği müjdesi Belediye Başkanımız Hasan Sopacı tarafından verildi.

Programa; Ak Parti Grup Başkan vekilimiz Muhammed Emin Akbaşoğlu, Milletvekilimiz Sayın Salim Çivitçioğlu, Çankırı Valimiz Abdullah Ayaz,  Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin,  DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,  Orman Genel Müdürü Bekir Karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Bölge Müdürü Murat Alp, Meteoroloji 9. Bölge Müdürü Hayrettin Öztaş,  Doğa Koruma 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç Ak Parti Çankırı İl Başkanımız Abdulkadir Çelik, İl Genel Meclis Başkanımız Mustafa Çıbık, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlarımız ve vatandaşlarımız katıldı.


Haberin Videosu için tıklayınız https://www.youtube.com/watch?v=xyLQpqYAce4

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar