Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

TARİHE ATILAN İMZALAR

       İlçemiz Karamuklu Mahallesi Hükümet Caddesi 46 Ada 4 Parsel’de bulunan Işıklar Konağı, eski dokusu içerisinde olup 1800’lü yıllarda yapılmış ahşap konaktır. İlçemiz merkezine inşa edilmiş 200 yıllık konak 2014 yılında Belediyemiz öz kaynakları ile zor şartlarda satın alınarak Belediyemize kazandırılmıştır.
       Işıklar Konağı 22.01.1983 tarihinde A-4099 sayılı karar ile Kültür Bakanlığı Gayrimenkul, Eski eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı’nca tescillenmiştir.
 
       Bugün saat 17:00’da Çankırı Valimiz Sayın Hamdi Bilge Aktaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alpaslan, Çankırı Milletvekilimiz Sayın Salim Çivitcioğlu, Ankara Milletvekilimiz hemşerimiz Sayın Zeynep Yıldız, İlçe Kaymakam vekilimiz Cihan Abukan, Belediye Başkanımız Hasan Sopacı, çevre İlçeler ve Beldeler Belediye Başkanlarımız, Ak Parti İl Başkanı Abdülkadir Çelik, Kuzka Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Ersan Eren, Belediye Meclis üyeleri, Basın Mensupları, Muhtarlar ve vatandaşlarımızın katılımıyla Belediyemiz ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) arasında Işıklar Konağı Restorasyonu sözleşme imza töreni gerçekleşti.
 
       Belediyemizin destek almaya hak kazandığı Işıklar konağı Restore edilerek ilçemizin geçmiş değerlerini gelecek nesillere taşımayı, aynı şekilde geleneksel Çerkeş mutfağını yaşatmayı amaçlamaktadır. Proje kapsamında gerçekleştirilecek yapım işi ve tefrişat alımları ile Işıklar Konağı butik otel ve restoran olarak hizmete sunulacaktır. Proje sonunda 1500 kişi/yıl ziyaretçi ve 1 milyon TL/yıl gelir elde edilmesi hedeflenmektedir.
 
      Belediye Başkanımız Hasan Sopacı, “ Kadim bir medeniyete sahip olan ilçemiz tarihin en uzak noktalarına ışık tutuyor. Işıklar Konağını ilçemize bir kültür değeri olarak kazandırarak Tarihimizi ortaya çıkardık. İlçemize hayırlı olsun.”dedi.
 

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar