SULTAN IV. MURADHAN’IN HAYATI VE ÇERKEŞ TARİHİ İLE İLGİLİ KONFERANS DÜZENLENDİ

İlçemiz 80. Yıl İlköğretim Okulunda Sultan IV. Muradhan’ın hayatı  ve Çerkeş Tarihi ile ilgili konferans düzenlendi. Konferans programına Çerkeş Kaymakamımız Zikri Şahin, Belediye Başkanımız Hasan Sopacı , Kamu kurum ve kuruluşları çalışanları, Okul Müdürleri, Öğretmenlerve vatandaşlarımız katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan 19 Mayıs Ç.P.A.L. Tarih öğretmenimiz Ali İhsan Özbek ve Çankırı Hacı Murad-ı Veli A.İ.H.L.  Meslek dersleri öğretmenimiz  Yüksel  Arslan,  Sultan IV. Muradhan’ın  hayatı ve 1840 yıllara kadar olan Çerkeş Tarihiyle ilgili bilgileri anlatarak sunumlarını gerçekleştirdiler.

Belediye Başkanımız Hasan Sopacı; “İlçemizin mevcut konumunda ilk kurulumunu ve yerleşimini sağlayan Sultan IV. Muradhan’ın  hayatını ve Çerkeş ilçemiz ile ilgili çeşitli tarihsel araştırmaları bizlere aktaran Ali İhsan Özbek hocamıza ve Yüksel Arslan hocamıza teşekkür ediyorum.”dedi.

Haber Resimleri