Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

SOKAK HAYVANLARI KONUSUNDA BASIN AÇIKLAMASI

İlçemizde sokak hayvanlarının sosyal yaşantımız içerisinde sorun olduğu doğrudur. Bunu bizzat Belediye Başkanlığımıza gelen şikâyet ve talep dilekçelerinden görmek mümkündür. Yüzlerce vatandaşımız sokak hayvanlarının insan hayatını tehdit ettiği talebiyle belediyemize başvururken onlarca vatandaşımız da bunların kısırlaştırılarak korunması veya yeni yuvalar edindirilmesi konusunda çalışmalar yapmak üzere talepte bulunmaktadırlar.

Belediyemiz gelirlerinin dar olması, hayvanlarının ıslahı, kısırlaştırılması, barınması ve benzeri konular için maddi imkânsızlıklar çekildiğinden bu hizmetler istenilen seviyede yürütülememektedir. Belediyemiz tarafından hayvan barınağı projesi yapılmış fakat ödenek yetersizliğinden hayata geçirilememiştir.

Belediyemiz insanlarımıza zarar veren sokak hayvanlarının zararlarını görmemezlikten gelemeyeceği gibi bu hayvanların katledilmesine de göz yummamaktadır. Çevre ilçe ve illerden ilçemize sürekli köpek bırakılması konuyu içinden çıkılmaz hale getirmiştir. 11230 nüfuslu ilçemizde 1000 civarı sokak hayvanı olduğu ve her geçen gün çoğaldığı bilinmektedir. Bu sebeple çarşı merkezi ve okullar çevresindeki sokak hayvanları ara ara toplanılarak Çankırı Belediyesi Hayvan Barınağına teslim edilmektedir. Bazı zamanlarda ise İlçemiz dışındaki eski Çerkeş çöplüğü olarak bilinen alana bırakılmaktadır.

Özellikle hiçbir dayanağa sahip olmadan kendisi de Veteriner Hekim ve hayvan sever olan kendine ait işyerinde dört köpeği bulunan Belediye Başkanımıza yakışıksız ithamlarda bulunulması son derece düşündürücüdür.

Başkanlık Makamının bilgisi dışında ilçemizde sokak hayvanlarının katledilmesi konusunun araştırılması ve varsa ilgililer hakkında işlem yapılması için çalışma başlatılmıştır.

Vatandaşlarımızın bu gibi haberlere itibar etmemesini diler, tüm vatandaşlarımıza sokak hayvanları için gösterdiği sağduyuya gönülden teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar