Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

KAÇAK SUYA KARŞI BELEDİYE ZABITA EKİPLERİ İŞ BAŞINDA

Belediyemiz Su işleri Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri, içme suyunu sayaçsız ve kaçak olarak kullananlara göz açtırmıyor.

Belediyemiz, içme suyunda kaçak ve israfın önlenmesi amacıyla geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.

İlçedeki tüm mahallelerde apartmanların, müstakil evlerin, bodrum ve çatı katlarına varana kadar kaçak su araması yapılıyor. Güneş enerjilerinin su sayaçları kontrol ediliyor. İlçede su abonelerini mercek altına alan belediye ekipleri, içme suyunu sayaçsız veya kaçak kullananları tek tek tespit edip ve Suyu sayaçsız ve kaçak kullandığı tespit edilenlere hakkında tutanak düzenleyip yasal işlem başlatıyor. 
           
Belediye yetkilileri, Çerkeş’de kaçak su kullanımını önlemek için yasal olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederek vatandaşlara içme suyunu sayaçsız ve kaçak kullanmamaları konusunda ciddi uyarılarda bulundular.
 
Belediye Başkanımız Hasan Sopacı Konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada “göreve gelirken yetim hakkı yedirmeyecekleri ve adil olacakları sözünü verdiklerinin altını çizerek konuyla ilgili şunları söyledi. “Vatandaşlarımızın içme suyu konusunda cezalı ve mağdur duruma düşmesini istemiyoruz. Ancak bu şehirde yaşayan herkes aldığı hizmetin bedelini, karşılığını vermek durumundadır. Üzülerek görüyoruz ki. Belediyemiz Su işleri Müdürlüğünce yapılan denetimlerde bazı vatandaşların kaçak su kullandıkları tespit edilmiş ve bu kişiler hakkında tutanak tutularak yasal işlem yapılmıştır.
Kaçak su kullanmak tüyü bitmedik yetimin hakkını yemek demektir. Biz bu göreve talip olurken, yetimin hakkını yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz, adil olacağız dedik. Bu ilkelerimizden hiçbir zaman taviz vermedik. Vermeyeceğiz. Kaçak su kullananlara kesinlikle göz yummayacağız. Vatandaşlarımızın bu konu üzerinde hassasiyetle duracağını ümit ediyorum”. 
Sevgili Çerkeş’liler belediyemiz zor günler yaşıyor. Bu zor günleri ne kadar hızlı atlatırsak ilçemiz o kadar hızlı yaşanılır bir yer olur. Çerkeş sevdası sözde olmaz. Herkes belediyeye emlak vergisini su borcunu öderse belediyemizde bu zor zamanlar daha hızlı biter. Bildiğiniz gibi haklar ikiye ayrılıyor: Allah hakkı, kul hakkı. Kaçak su kullanımında her ikisinin de olduğunu söyleyebiliriz. Harcamalarımız  Belediyemiz hesabına  girmeyince, bizim ödeyeceğimiz parayı diğer insanlar ödemektedir. Bu açıdan binlerce insanın hakkına tecavüz edilmiş oluyor. Kaçak su kullanımı konusunda vatandaşlarımız belediyemiz ekiplerine yardımcı gereken kolaylığı da sağlamalıdır. 

24.07.2014

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar