İLÇEMİZİN YENİ NÜFUSU BELLİ OLDU

2014 Yılından itibaren gelişen ve büyüyen Çerkeş ilçemizin 2021 yılı nüfusu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre,  köyler ve belde ile birlikte nüfusu 16.746 ve merkez nüfusu  9634 olarak açıklanmıştır.
Çerkeş Belediye Başkanımız  Sn. Hasan Sopacı;  “2016  yılında  doğalgazı ilçemize kazandırdıktan sonra  Çerkeş özlemi duyan gurbetçilerimiz ilçemize yatırım yapmaya konut almaya, konut yapmaya başladılar.  İlçemizde çöplükten dünyaya ihracat yapan bir Organize Sanayi Bölgesi oluştu ve hızla gelişiyor.  11 fabrikamızın açılışını gerçekleştirdik. Geçtiğimiz 2021 yılı içerisinde 8 adet fabrikamızın  temeli atıldı ve inşaat çalışmaları devam ediyor. 4 adet fabrikaya da yer tahsisi yapıldı. 2. Etap tamamen dolmuş olup, 218 hektarlık alanda 3. Etap genişleme çalışmalarımız devam ediyor. Şu an 1500  vatandaşımız Çerkeş OSB de istihdam ediliyor. Bu sayının her yıl katlanarak artmasını hedeflemekteyiz. Sanayileşmenin yanı sıra Kültür ve Turizm odaklı projeli çalışmalarımız da devam ediyor.Tarihi 200 Yıllık Işıklar Konağı’nın Restorasyonunu tamamladık ve butik otel, restourant ve misafirhane olarak vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz. 8 adet tescilli konağımızın dış cephe sağlıklaştırma ve restore çalışmaları için projeleri tamamlandı ve 2021 yılı içerisinde bu konaklarımızın 3 tanesinin restorasyonunu tamamladık. İnşallah 2022 yılı içersinde diğer 5 konağımızın da restore çalışmalarını tamamlayacağız. Sultan IV. Murat Camisinin aslına uygun yeniden yapılması projesi, IV Murat Hamamı Restore projesi, Yeni çarşı Toki Projesi, Kültür Merkezi, Pir-i Sani Hz. Etrafı peyzaj projemiz ile birlikte ilçemiz ciddi anlamda kültürel değişikliğe uğrayacaktır. İnşallah ilçemizin daha da hızla kalkındığı, büyüdüğü, refah seviyesinin hızla arttığı, ilçede yaşayan vatandaşlarımızın her anlamda mutlu olduğu bir ilçe olma yolunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. İkametgah konusunda duyarlı olan tüm vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza ve  dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum.  Gururla söyleyebiliriz ki Çankırı’nın en büyük ilçesiyiz” dedi.
#BirliktenKuvvetDoğar
#HepBirlikteYeniÇerkeş