DEPREMDE HASAR GÖREN METRUK BİNALARIN YIKIM ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

İlçemiz sınırları içerisinde bulunan, emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan depremde hasar gören metruk binaların yıkım işlemi devam ediyor.

İlçemizde güvenlik açısından risk teşkil eden binalar bina sahiplerinin izni doğrultusunda Fen İşleri ekipleri tarafından yapılıyor. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan, mahalle sakinlerinin emniyeti ve sağlığı açısından risk oluşturan, yaşadığımız depremde hasar gören metruk binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ettiklerini ifade eden Başkanımız Hasan Sopacı, “Mahallelerimizde, terkedilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaları, olumsuz bir durumla karşılaşmadan önce yıkıyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, metruk binaları muhtarlarımız aracılığıyla tespit edip, ev sahiplerinden de gerekli izni aldıktan sonra ya da mahalle sakinlerimizin talebi üzerine incelemelerimiz ve yine gerekli izinlerin alımından sonra yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mahallelerinde bu tür metruk bina var ise bizlere iletmeleridir. Bizlere bilgi verirlerse biz de belediye olarak, bir olumsuzluk yaşanmadan çözüm üretebiliriz” dedi.