Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ İLAHİ VE DUALAR İLE YAD ETTİK

Demokrasi Şehitlerini anma programına Çankırı Milletvekilimiz Hüseyin Filiz, İlçe Kaymakamımız Cengiz Ünsal, Belediye Başkanımız Hasan Sopacı, Saçak Belediye Başkanımız Ramazan Yarım, Ak Parti İl Başkanımız Celal Kaman, Ak Parti İlçe Başkanımız Recep Güney, Daire amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, il Genel Meclisi Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, mahalle ve köy muhtarları ve yüreği vatan sevgisi ile dolu 5000 Çerkeşli vatandaşımız katıldı.

Akşam saat 20:30 da saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Demokrasi Şehitlerini anma Programı Kuran-ı Kerim Tilaveti ve İlahiler eşliğinde devam etti.

Belediye Başkanımız Hasan Sopacı ellerinde bayrakları ile meydanı dolduran vatandaşlarımız ile tek tek tokalaşarak hoş geldiniz dedi.

Başkanımız Hasan Sopacı yapmış olduğu kısa konuşmada “Darbe girişimi ile rüzgârın yönünü değiştirmeye çalışan FETÖ terör gurubu, Türk milletinin kasırgasına yakalandı. Ağır ve acı bir yenilgi tadan darbeci hainlerin bu girişimi Türk milletine yeni bir destan yazdırdı. Halkın iradesine çevrilen namluların kendilerini vuracağını hesap edemeyen ihanet canavarları, en ağır bedeli ödediler ve ödeyecekler. 7’den 70’e haysiyetli ve gururlu bir tablo çizen Türk milleti, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde tüm ülkeyi kaosa sürükleyecek bir başkaldırının üstüne tek bir yumruk olup çöktü adeta. Halk vatanına, iradesine, devletine, en önemlisi de geleceğine sahip çıktı. Tarih bir kez daha Türk milletini yazacak.  Yabancı basın mensupları Ülkemiz için akla sığmayacak kelimeler sarf etse de gelsinler Türkiye’deki vatandaşımızın Vatan ve Bayrak sevgisini, Demokrasiye bağlılığını görsünler. Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başladığımız Demokrasi Nöbetlerini Şehitlerimizi anarak taçlandırdık. İnşallah yarın da ilimiz Çankırı’ya hep birlikte giderek Demokrasi ve Şehitler Mitingine katılacağız. Rabbim birlikteliğimizi bozmasın” diyerek sözlerini tamamladı.

İlçe Kaymakamımız Cengiz Ünsal yapmış olduğu konuşmasında “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile tüm Türkiye’de olduğu gibi 15 Temmuzda başladığımız demokrasi nöbetlerine İlçemizde devam ediyoruz. Tüm duyarlı ve vatansever Çerkeş halkımıza teşekkür ediyorum. Darbelere karşı dik duracağız. Demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milli İradenin üstünde hiçbir güç yoktur. Halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. Bu asil milletin bir ferdi olmaktan onur duyduğumu herşeyden önce ifade etmek istiyorum. Ülkemize darbe girişiminde bulunarak kendi insanına mermi sıkan bu alçakları milletimiz affetmeyecektir. Bu FETÖ\'cü vatan hainleri en ağır biçimde cezalandırılacaktır. Demokrasi Şehitlerimize Allah\'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler dilerim. 7 Ağustos’ta tüm Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı olarak meydanlarda "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" yapılacaktır. Çankırı ilimizde yapılacak olan "Demokrasi ve Şehitler Mitingine" tüm Çerkeşli vatandaşlarımızı davet ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

Ak Parti İl Başkanımız Celal Kaman yapmış olduğu konuşmada “ Çerkeş ilçemiz ve Çankırı ilimiz 15 Temmuz akşamından beri uyumamakta Demokrasiye sahip çıkmaktadır. Çerkeş’in yiğit evlatları demokrasiye ve Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılığını göstermiştir. 7 Ağustos’ta tüm Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı olarak meydanlarda "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" yapılacaktır. Çankırı ilimizde yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingine tüm Çerkeşli vatandaşlarımızı davet ediyorum.” dedi.
 
Çankırı Milletvekilimiz Hüseyin Filiz yapmış olduğu konuşmasında, “ Kurtuluş Savaşı\'nda bile bombalanmayan Meclis, o günkü Batı\'lı düşmanlar tarafından bombalandı. Özel Harekat bombalandı, bütün iletişimimizi sağlayan Türksat bombalandı, Ankara Emniyet Müdürlüğü bombalandı. Bir düşman gelseydi, yine aynı yerleri bombalardı. Düşmanın nereden geldiği önemli değil, aynı şeyi yapan bu düşman daha tehlikeli, daha sinsi. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Kırgınlıklar, dargınlıklar olabilir ama şimdi kırgınlık, dargınlık zamanı değil. Birbirimizle bir kat daha kucaklaşmak, kenetlenmek, birbirimizi daha çok sevmek, daha çok yardımlaşma zamanı. Söz konusu vatansa, şahsi kırgınlıklarımız teferruattır. Herkes birbiri ile kucaklaşsın. Hep beraber Türkiye olalım. Değerler söz konusu ise Çankırılılar Çerkeşliler en önde koşar. Değerlerimiz söz konusu olduğunda en önde koşan, her şeyini feda eden, Türkiye\'de en ön sırada gelen iller arasında Çankırı gelmekte. O yüzden bir kez daha sizler ile iftihar ediyoruz. Bu hain girişimle ilgisi olan 60 binden fazla kişi açığa alındı. Açığa almalar daha da devam edecektir. Çerkeş ilçemize ne mutlu ki bu hainleri içinde barındırmamış. Biz Çerkeş’e Yüksek Okul açalım, Tünel yapalım, doğalgaz getirelim diye uğraşırken bu hainler bu aziz milletin üzerine mermi sıktı. Ankara’da uçakların sesinden tankların gürültüsünden korkan çocuklar babalarına asker mi bizim polis mi bizim düşman kim diye sordular. 17-25 Aralıkta yapamadıklarını 15 Temmuz gecesi yapmaya kalktılar. Allah bu hainlerin hepsinin belasını versin. Dalımızı kıranın ağacını kökten keseceğiz. Sınavlarda kopyanın önüne geçmek için Askeri okulları kapattık. Bundan sonra askeri okul sınavlarını ÖSYM yapacak ve puanı tutan girebilecektir. Ordunun yüzde biri fetöcü ama üst düzey generallerin yüzde ellisi fetöcü hain çıktı. Çalıştığınız kurumda, işyerinde bu hain örgüte mensup olan katkı sağlayan var ise bunu yetkili makamlara bildirmek bir vatandaşlık görevi olduğu kadar şehitlerimize karşı da bir borçtur. Tüm Çerkeşli hemşehrilerimi muhabbet ile kucaklıyor hepinize sevgiler sunuyorum” dedi.

Çarşı içerisinde yapılan yürüyüşün ardından Belediyemiz önünde Demokrasi Şehitlerimiz için yapılan dua ile program sona erdi.  

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar