Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

ÇÖP TOPLAMA ARACINI İLÇE KAYMAKAMIMIZ TESLİM ALDI

İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü Sezon Açılışı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ilimize tahsis edilen 6 adet çöp toplama aracı ve çöp konteynırlarının Kaymakamlıklara teslim töreni gerçekleştirildi.

Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törene Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, İlçe Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, İl Genel Meclisi Üyeleri ve daire amirleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, “Kırsal alanda alt yapı standardı belli bir noktaya geldiğinden yeni hizmet talepleri gündeme gelmiştir. Sayın Valimizin talimatlarıyla köylerimizde çöplerin toplanması faaliyeti başlamış durumdadır. Tahsis edilen bu araçlarla bu faaliyetimiz hız kazanacaktır.

İdaremizce çöp toplama işinde kullanılmak üzere 2014 yılı sonuna kadar 840 adet konteynır alınmış, kullanıma sokulmuştur.

Desteklerini daima yanımızda hissettiğimiz Sayın Valimize, Genel İdareden ödenek temininde büyük katkılarını gördüğümüz Sayın Milletvekillerimize, İdaremiz karar organı İl Genel Meclisimizin değerli Başkanı ve Üyelerine, örnek bir çalışma sergilediğimiz İlçe Hizmet Birliği Başkanları Kaymakamlarımıza, kıymetli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından kürsüye gelen İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker ise, “Hepimizin bildiği gibi bizler İl Genel Meclisi olarak karar organıyız. Köylerimizde yol ağı, kanalizasyon, parke, içme suyu, köy konakları gibi hizmetlerde İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi’nin aldığı kararlarla hizmeti köylerimize sunuyor. İlimize bu çöp toplama araçlarını hibe eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce’ye, Sayın Valimiz Vahdettin Özcan’a, Milletvekillerimiz İdris Şahin ve Hüseyin Filiz’e, Sayın Genel Sekreterimize, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.

Sayın Valimiz Vahdettin Özcan da, “İl Özel İdareleri Devletin köylerdeki eli, ayağı, kulağı, her şeyi. Modern dünyanın getirdiği bir takım yükleri köylümüzün sırtından almak için elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar çalışmaktayız. Bunu da işçilerimizle, memurlarımızla, İl Özel İdaresi personelimizle yapmaktayız. Son 12-13 yıldır hakikaten Türkiye’de önemli değişimler oldu, önemli gelişmeler oldu. Özellikle bizim açımızdan KÖYDES denilen Köylerin Alt Yapısını Destekleme Projesi Kaymakamlara, Valilere güç verdi. Onların elini güçlendirdi. Köylerde yapılan çalışmalara hız kazandırdı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve bu işe destek veren Sayın Milletvekillerimize Çankırılılar adına şükranlarımı sunuyorum. Bu yapılanlar devam ederken köylerden önemli talepler gelmeye başlamıştı. 2011 Ağustosunda, buraya Vali olduğumda Çankırı’da köylerin çöpleri toplanmıyordu. İlk uygulama projesi olarak Ilgaz’da ve Çerkeş’te bu projeleri başlattık. Şimdi vereceğimiz araçlarla diğer köylerimizin de %70’ine bu hizmeti götüreceğiz. Bu bana mutluluk veriyor, onur veriyor. Sayın Bakanımız İdris Güllüce’ye, Sayın Milletvekillerimiz Hüseyin Filiz ve İdris Şahin’e, emeği geçen Kaymakam arkadaşlarımıza, bundan sonra emek verecek olanlara da teşekkür ediyorum. Ayrıca İl Özel İdaremizin yeni sezon açılışının hem Çankırı’mıza, hem bölgemize, hem köylerimize ve de köylülerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, Vali Yardımcısı İbrahim Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş ve İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker tarafından Çerkeş, Kızılırmak, Kurşunlu, Orta, Atkaracalar ve Eldivan Kaymakamlarına çöp toplama araçlarının anahtarları teslim edildi.

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar