Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

ÇERKEŞLİLER İSTANBUL DA BİR ARAYA GELDİ.

<p style="\&quot;text-align:" justify;\"=""> Açılışta konuşan İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkan Yardımcısı ve Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB) Başkanı Erol Tepebaşı, “İlçe Buluşmaları”  organizasyonunun ÇANDEF’in yeni merkezinin tanıtılmasını amaçladığını kaydederek, “Çerkeşli olmaktan gurur duyuyorum. Bizler iyi bir ekibiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Bu güzel havada tatil gününüzü bizlere ayırdığınız için teşekkür ediyorum. İstanbul çok büyük kent… Bu tür etkinlikler olmazsa birbirimizi şansımız çok az. Bunu için ben derneklerimizin yaptığı organizasyonları önemsiyorum. Toplantılar sayesinde birbirimizle olan dayanışmamız artıyor” dedi. Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB) kurulalı yaklaşık 5 yıl olduğunu hatırlatan Erol Tepebaşı, bu süre zarfında çok önemli organizasyonlar yaptıklarının altını çizerek, bu tür organizasyonlarla Çerkeşlilerin bir birlerini daha iyi tanıdıklarını, aralarındaki birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla sigorta işlemlerinin ÇERDEB üzerinden yapılmasının dernek ve birliğe kaynak yaratacağını aynı zamanda gelecekleri olan gençlerin eğitimlerine desek amacıyla burs vermeye başladıklarını, 21 öğrenciye Ekim ayından itibaren burs verdiklerini kaydetti. Çerkeş’in nüfus konusunda desteklenmesinin gereğinin altını çizen Erol Tepebaşı, burs verdikleri örenci sayısını artırmayı hedeflediklerini bu konuda işadamları ve yardım sever hemşerilerinden destek istedi.

“Geç bulduk, Erken Kaybettik” diyerek yaşama veda eden Selami Kaplan’a rahmet dileyerek sözlerine başlayan İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, nasip olup Çankırılılara kazandırılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Restorasyonu biraz sıkıntılı geçti. Tuz odamızı Çankırı Belediye Başkanımız İrfan Dinç’in desteğiyle açtık. Bu mekanın kazandırılmasında desteği olan değerli büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bir mekanı kazandırma önemli. Ama bundan sonrası daha da önemli… İnşallah Çankırılıların faaliyetleri ile ve el birliğiyle bu mekan şenlenecek” dedi. “İlçe Buluşmaları”nın amacının hemşerilerin, dostların birbirlerini görmesi olduğunu kaydeden Zekeriya Açıkgöz, Çankırılıların ruhuna uygun olarak mekana sahip çıkacaklarına inandığının altını çizerek, “Bu programın bir amacı da, önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğimiz, yeni bir yönetimin göreve getirileceği kongre süreci ile ilgili bilgi vermek. Kongre ile önce kendini, sonra zamanını ve varsa nakdini de vakfedecek insanların göreve geleceği inancındayız. Şubat yada Mart ayı başında gerçekleşecek olan kongre öncesinde Federasyonumuza üye derneklerin üye güncellemelerini yapmaları gerekiyor. Kongre yapan derneklerimiz delege güncellemesi yapmazsa bizdeki kayıtlara oy kullanacağı için, yeni seçilenler oy kullanamaz. İstenen diğer belgelerin de en geç 15 Ocak 2018 tarihine kadar teslim edilmesi gerekir” uyarısında bulundu.

Çerkeş’te yapılan ve yapımı planlanan yatırımlar ile ilgili ayrıntılı bilgi vererek konuşmasına başlayan  Başkanımız Hasan Sopacı, birlik beraberliğin bozulmaması, daha da yüceltilmesi dileğinde bulunarak, “Görevi bırakacağını söyleyen Zekeriya Açıkgöz Başkanı Çankırılıları bir arada tutacak yeni görevlerde görmek istiyoruz. İlçem ve Çerkeşliler adına kendisine teşekkür ediyorum. Ameliyat olduğu halde bile Çerkeşlileri toplayan Erol Tepebaşı başkan ve arkadaşları ÇERDEB Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Göreve geldiği günden beri gece gündüz Çerkeş’e Çerkeşlilere hizmet etmeye çalıştığının altını çizen Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Çerkeş’e gelerek köylerin şenlendirildiğini kaydederek, “Geçmişinizi unutmuyorsunuz. Sılayı rahim yapıyorsunuz. Nüfus çalışmalarında yardımcı oldunuz. Bu sayede biz yatırım aldık. Doğalgazımızı bu sayede getirdik. Bu gün Çerkeş’in %70’inde doğalgaz kullanılıyor. Çerkeş Meslek Yüksek Okulu için de 10 bin nüfus koşulu aranıyordu. Bu sayıyı aştık ve Çerkeş MYO açıldı. Diğerleri gibi Çankırı MYO’ya bağlı değil, Karatekin Üniversitesine bağlı Çerkeş MYO. YÖK kararıyla kurulan Çerkeş Meslek Yüksek Okulu kapatılamıyor. Yeni atanan Hasan Ayrancı hocamızla görüşüyoruz. Çerkeş için uygun olan öğrencilerin tercih ettiği 4 MYO bölümünün Çerkeş’te açılması çalışmaları devam ediyor” diye konuşarak bu konuda imkanı olanlardan yardım talep etti.

Çok geniş imar alanına sahip olduğunu vurguladığı Çerkeş’te 4 ekibin çalışmalarını aralıksız yürüttüğünü kaydeden Başkan Hasan Sopacı, 110 km su şebekesinin yenilenmesi gerektiğinin de altını çizerek, “Çarşı merkezinde kanalizasyon olmadığını bilmiyordum, yeni öğrendim. 1860’da ilçe, 1870 yılında belediye olmuş ilçemizin, çarşı merkezinde kanalizasyon olmadığını siz biliyor muydunuz?”  diye sordu.


İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF)’nun yeni genel merkezinde başlattığı “İlçe Buluşmaları” programının Erol Tepebaşı başkanlığındaki Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB) işbirliğiyle düzenlenen ikincisine Çerkeş Belediye Başkanımız Hasan Sopacı ve İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, İyi Parti Tuzla Kurucu İlçe Başkanı Recep Karaot, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Memursen İstanbul İl Başkanı Durali Baki, Doğu Marmara Gümrük ve Bölge Müdürü Musa Aydemir, Sancaktepe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Selami Bülün, ÇANDEF Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Kale ve Yunus Çumak, Çankırı Vakfı Yönetim kurulu Üyesi Bekir Özdemir,  ÇERDEB İşadamı Komisyonu Başkanı Samet Özdemir’in aralarında olduğu ÇERDEB yönetim kurulu üyeleri, Pendik Esenler Mahallesi Muhtarı İzzet Tozan, Güzelpinar Suları Satış Müdürü Alper Kökçü ve Ziraat Bankası Kredi Tahsis Müdürü Yusuf Işık’ın aralarında olduğu iş adamı ve üst düzey yöneticiler, Maltepe Çankırılılar Dernek Başkanı ve ÇANDEF 1.Bölge Başkanı Zeynettin Aydın ile Ataşehir Tüm Çankırılılar Derneği Başkanı Mehmet Bağcı’nın aralarında olduğu dernek, birlik ve STK temsilcileri ile davetliler katıldı.
 

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar