Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

ÇERKEŞ VE KÖYLERİ DENREKLERİ İLE TOPLANTI DÜZENLEND

İlçemiz köy dernekleri, derneği olmayan köylerin muhtarları ile geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Belediyemizde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanımız Hasan Sopacı, Saçak Belediye Başkanımız Ramazan Yarım, Dernek Başkanları ve Derneği olmayan köylerimizin köy muhtarları katıldı.


Başkanımız Hasan Sopacı açılış konuşmasında “ Değerli Başkanlarım, değerli muhtarlarım hepiniz hoş geldiniz, hepinizin bayramını kutluyorum, Bu toplantıyı düzenlemekte ki amacımız bir olmak birlik olabilmektir. Bir olursak aşamayacağımız hiçbir engel yapamayacağımız hiçbir iş yoktur. Biz bir olursak büyürüz, ben Çerkeş ve Köylerini bir bütün olarak düşünüyorum. Geçmişte ilçemizin nüfusu şimdiye göre kat kat fazla idi. İlçemizin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre resmi olarak 2014 yılı nüfusu 8460’dır.  Belediyemiz Su Abone sayıları ve Aile Hekimliği kayıtları göz önünde bulundurulduğunda ilçemiz nüfusunun 12 bin civarında olduğu anlaşılmakla birlikte, yaz aylarında ise ilçe merkezi nüfusumuz 15 – 16 binlere çıkmaktadır. Belediyemize her ay İller Bankasından gelen pay 8460 nüfusa göre gelmektedir. 8460 nüfusa göre gelen payla Belediyemiz normal zamanda 12 bin, yaz aylarında 15 – 16 bin vatandaşımıza hizmet götürmeye çalışmaktadır. Bu hizmetleri yürütürken modern ilçe olabilme yolunda adımlar da attık.  İlçemize doğalgaz gelmesi, Yüksek Okul açılması, yeni yapılan hastanemize uzman doktorların getirilmesi çalışmalarına başladık, fakat ilçe merkezi resmi nüfusumuzun 10 binin altında olması sebebi ile ilçemize sıcak bakılmadı. Bildiğiniz üzere 10 bin nüfus altındaki ilçelere küçük ilçe gözü ile bakılmaktadır. İlçe merkezinde oturup, ilçemize bağlı köylere ve ilçe dışına ikametgâhlarını aldıran vatandaşlarımızın 1. adreslerini 2014 yılı aralık ayından önce ilçe merkezine aldırmaları gerekmektedir. Bu konuda hemşerilerimizin duyarlılık göstermesi gerekmektedir.  Orman istikakı ve destekleme alan hemşerilerimiz için 1. adres ilçe merkezi 2. adres köy olduğunda her hangi bir sıkıntı ile karşılaşmayacak ve mağdur olmayacaklarladır.
Büyük ve güçlü bir ilçe olabilmek için ilçemizde Yüksek Okul ve doğalgaz olması, hastanemizde uzman doktorların olması gerekmektedir. Bunlar nüfusumuzun 10 bini aşmasına bağlıdır. 10 bin nüfusu aştığımızda bizim de belediye olarak önümüz açılacak elimiz güçlenecektir. Bu yüzden Çerkeş güzelleşsin, gelişsin, büyüsün, modern bir ilçe olsun, Hastanemizde uzman doktorlar olsun, hastalarımız ilçe dışına gitmesin, Yüksek Okul gelsin, evlerimiz doğalgazlı olsun diyen, kısacası Ben Çerkeş’i seviyorum, Çerkeş Çankırı’nın en büyük ilçesidir ve en büyük ilçesi olarak ta kalacaktır diyen, Tüm hemşerilerimizi ikametgâhlarını (1. adreslerini) Çerkeş İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek Çerkeş’e aldırmaya davet ediyorum. Sizlerden bir can suyu istiyorum. İlçemizdeki tüm köy derneklerimiz ve muhtarlarımız için Belediyemizde bir oda hazırladık, Köylerimiz için Belediye olarak elimizden geldiğince, imkânlar ölçüsünde her türlü yardım için hazırız” dedi.

Karşılıklı soruların yöneltildiği sohbet ortamında gerçekleşen toplantıda dernek başkanlarımız ve köy muhtarlarımız nüfus artışı konusunda her türlü desteği vereceklerini aktardılar. Ayrıca toplantıda derneği olmayan köylerimizin dernek kurması ve tüm dernekler bir araya getirilerek Çerkeş Dernekler Federasyonunun kurulması kararı da alındı. 

06.10.2014

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar