Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

ÇERKEŞ MESLEK YÜKSEK OKULU İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ve Çerkeş Meslek Yüksek Okulu Eğitim Görevlileri Çerkeş Belediyesini ziyaret ettiler.
Geçtiğimiz nisan ayı içerisinde Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çifçti ve Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı  2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılında Çerkeş Meslek Yüksek Okulu’nun Çerkeş Belediyesi Hizmet binasında eğitime başlaması için protokol sözleşmesi imzalamıştı. Devir sözleşmesi gereği mevcut bina  Haziran ayında yapılacak tadilatlar sonrasında Başkanlık Makamı dahil olmak üzere tüm birimler boşaltılacak ve bina yeni haliyle Temmuz 2022'de üniversiteye teslim edilecek.
Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunun Rektör Çiftçi “ Çerkeş MYO’nun  Çerkeş’te eğitime başlaması konusunda hem bizim isteğimiz hem de Çerkeş’in talebi vardı.  Takdir edersiniz ki insan inşa eden bir eğitim kurumu olarak bizim birinci önceliğimiz olan öğrencilerimizin sorunsuz bir şekilde eğitim görmelerini, barınma ve sosyal imkanlarını düşünmek de bizim için zorunluluktu. Tüm bunlar düşünüldüğü ve hazırlık süreci uzun sürdüğü için bu işlem biraz zaman aldı. Süreç uzadı ama Sayın Belediye Başkanımızın yoğun gayretleri, Kaymakam beyin destekleri ve Sayın Milletvekillerimizin iradeleri ve bizim özveri ve fedakarlıklarımız ile bu sürecin istediğimiz şekilde sonuçlanmasından dolayı çok mutluyuz.  Geçtiğimiz Nisan ayında Protokolümüzü imzaladık gerekli altyapı çalışmaları tamamlandı.Çerkei Meslek Yüksekokulumuz 2022-2023 Eğitim- Öğretim yılında Çerkeş’te eğitime devam edecek. Üniversitemize, Çerkeş’e ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu; “Çerkeş halkının çok istediği Çerkeş Meslek Yüksekokulu’nun bundan böyle Çerkeş’te eğitim verecek olmasından çok mutlu olduğunu ve Kaymakam olarak birer emanet olarak gördükleri Çerkeş MYO öğrencilerini en iyi şekilde misafir etmek ve eğitim görmelerini sağlamak için imkanlar ölçüsünde devletin tüm olanaklarını seferber edeceklerimi ifade etti.”
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı; “Belediye Başkanı olarak uzun süredir hem kendisinin hayali hem Çerkeş halkının isteği olan Meslek Yüksekokulunun artık Çerkeş’te eğitim vermesinin mutluluğunun tarif edilemez olduğunu söyledi.
 Başkan Sopacı, “ Bu iş bizim en büyük hayallerimizden birisiydi. Uzun bir sürecin ardından bu şekilde sonuçlandığı için çok mutluyuz. Çerkeş Belediye Başkanlığı olarak öğrenci ve personelin barınma ihtiyacını karşılayacak şekilde yurt, apart, daire gibi barınma mekanlarının oluşturulmasında ve yerel müteşebbisler aracılığıyla hayata geçireceğiz. Yani Çerkeş Belediyesi olarak üzerimize ne düşerse yapacağız. Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörümüz Sn. Harun Çiftçi ve Çerkeş Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri değerli hocalarımız ile birlikte belediyemizde istişarelerde bulunduk. ÇMYO 2022-2023 eğitim-öğretim yılından itibaren Çerkeş Belediyesi Hizmet binamızda  Yaşlı Bakım hizmetleri , Evde Bakım hizmetleri ve Endüstriyel cam ve seramik bölümleri ile eğitime başlayacak. ÇMYO’nun İlçemizde eğitime başlamasında emeği geçen Karatekin Üniversitesi Rektörümüz Sn. Harun Çiftçi hocamıza, Ak Parti Grupbaşkan Vekilİ Milletvekilimiz Sn. Muhammet Emin Akbaşoğlu’na, Milletvekilimiz Sn. Salim Çivitçioğlu’na , Kaymakamımız Sn. Emir Osman Bulgurlu’ya, belediye meclis üyelerine ve  çalışmalarımızda dualarıyla her daim yanımızda olan tüm Çerkeşli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” Dedi.

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar