Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

ÇERKEŞ İÇİN DEVAM EDEN VE TAMAMLANAN PROJELERİMİZ

Ankara girişi kanal üstü duble yol çalışması, modern mezbaha yapımı, yeni hayvan pazarı yapımı, doğalgaz çalışması, OSB kavşağı alt geçit çalışması, Çerkeş Meslek Yüksek Okulu, kapalı halı saha yapımı ve Gençlik Merkezi yapımı ile ilçemizin çehresini değiştirerek gelecek nesillerimiz için önünün açılacağı düşüncesindeyiz.

Ankara girişi kanal üstü yol çalışması: Ankara girişi üzerinde bulunan ucube beton yığının kaldırılması ile başlayan kanal düzenlemesi çalışması aralıksız sürüyor.  Ankara girişi tren yolundan Hükümet caddesine kadar yapılan çalışma tamamlandığında kanal 12 metre genişliğinde ve 2,50 metre derinliğinde olacak ve üstü tren yolundan Hükümet caddesine kadar sıcak asfalt ile kapatılıp duble yol yapıldıktan sonra asfalt kenarına kaldırım çalışmasının tamamlanmasının ardından bu yıl içerisinde ilçemiz halkının kullanımına açılacaktır.
\"\"/

Modern Mezbaha Yapımı: İstasyon Mahallesi Bölge Trafik İstasyonu yanında yapımı devam eden Modern Mezbahanın temel ve su basman betonu tamamlandı. Avrupa standartlarında bölgede tek olacak olan modern mezbahamız 2 milyon liraya maal olacak ve 2015 yılı sonuna bitirilmesi hedefleniyor.
\"\"

Yeni Hayvan Pazarı yapımı: İlçemizdeki mevcut hayvan pazarının ilçe merkezinde olması ve okullar bölgesinde kalması ile yeni bir hayvan pazarı yapımı kaçınılmaz olmuştu. İstasyon Mahallesi Kadıköy yolunda ilçe merkezinden uzak alana hayvan pazarı yapımı çalışmasına başlanıldı. Şu an arazi tesviyesi ve hafriyat ile arazi dolgusu yapılıyor. 2 Milyon TL\'ye maal olacak yeni hayvan pazarının 2016 yılında bitirilmesi hedefleniyor.
\"\"

Doğalgaz Çalışması: İlçe nüfusumuzun artması ile ön çalışmaları tamamlanan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan lisans alınması ile birlikte bölgemiz doğalgaz firması KARGAZ tarafından ilçemizde doğalgaz şebeke döşemesi çalışmasına başlanıldı. Karamuklu mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Yenimahallede çalışma devam ediyor. 2016 yılında doğalgazı kullanmaya başlayacağız.
\"\"

OSB Kavşağı Alt Geçit Çalışması: Ölüm kavşağı ve Aliözü kavşağı olarak ta bilinen OSB kavşağı alt geçit çalışmasına yüklenici firma tarafından devam ediliyor. Alt geçit 2015 yıl sonunda tamamlanarak hizmete açılacaktır.
\"\"

Çerkeş Meslek Yüksek Okulu: Çankırı Karatekin Üniversitesi Çerkeş Meslek Yüksekokulu kurulmasına ilişkin teklif, Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 14 Temmuz 2015 tarihli toplantısında uygun görülmüştür. Kurulan Çankırı Karatekin Üniversitesi Çerkeş Meslek Yüksekokulu bünyesinde Gıda İşleme ve Bitkisel ve Hayvansal Üretim olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. YİBO da bulunan binalar belediyemiz tarafından teslim alınmıştır. Bina çatılarının tatilatı belediyemiz tarafından ihele edilerek çalışma başlatılmıştır. Çalışmanın tamamlanmasının ardından YİBO Karatekin Üniversitesine teslim edilecektir.
\"\"

Kapalı Halı Saha Yapımı: 10 yıl önce yapılan ve açık olması sebebi ile her yıl bakım isteyen eski halı sahanın yenilenmesine ihtiyaç duyulmakta idi. Mevcut halı sahanın bulunduğu alanda konutlaşma olduğu için yeni halı saha projesinde yer değişikliğine gidilerek, İstasyon Mahallesi Cumhuriyet Caddesi 310 ada 1 parsel üzerine, ilçe stadımızın yanında bulunan eski hapishanenin olduğu alanda gerekli plan değişiklikleri yapıldıktan sonra eski hapishane belediyemiz tarafından yıkılarak temizlendi. İlçemizde kış aylarının uzun sürmesi sebebi ile sahadan kış aylarından da yararlanılması için üstü kapalı halı saha yapımı için çalışmaya başlanıldı. Yeni halı sahamız modern, sosyal donatısıyla daha işlevsel ve yılın her mevsiminde sportif aktiviteler yapılabilecek bir yapıyla inşa edilecektir. 2016 yılında yeni halı sahayı da spor sever halkımızın hizmetine açmış olacağız.
\"\"

Gençlik Merkezi Yapımı: Kapalı Spor Sahası yanındaki eski halı sahanın olduğu alanın tahsisi ile yapımına başlanılan 2.400.000 TL’ye maal olacak olan Çerkeş Gençlik Merkezinde 1. Katta dershaneler, 2. Katta spor salonu, 3. Katta kafeterya olacaktır. İlçemiz gençleri için genel kurslar, geziler ve sportif faaliyetlerin düzenleneceği Gençlik Merkezi 2015 yılı sonuna bitirilecektir.
\"\"
 
İstanbul Samsun Şehir geçişi Aydınlatması: E-80 D-100 karayolunun Aytaçdan – OSB’ye kadar olan bölümünün ilçemiz şehir geçişinin aydınlatılması projesi tamamlanmış olup yakın bir zamanda çalışmasına başlanılacaktır.

*İlçe merkezimizde 2014 yılında Hükümet Caddesi üzerindeki elektrik direklerinin yer altına alınması gerçekleştirilmiş ve asfaltlama çalışması yapılmıştı. Doğalgaz çalışması ile birlikte önümüzdeki yıl ilçemizin bazı cadde ve sokaklarında elektrik direklerinin yer altına alınmasına devam edilecek ve aydınlatma direkleri cadde ve sokaklarımıza yerleştirilecektir.
\"\"

*Hükümet Caddesi Işıklı Kavşaktan Tekstil Fabrikası Çıkışına kadar sıcak asfalt ile kaplanmıştır. Hükümet caddesinin kaldırımlarının bir bölümü yapılmış geri kalan bölümü doğalgaz çalışmasının tamamlanmasının ardından yapılacaktır.
\"\"/

*KaralarMahallesi, Yenikent Mahallesi, Ulusu Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, İstasyon Mahallesi, Yenikent ve Karamuklu Mahallelerinde 2014 yılında başlayan Statik (soğuk) asfalt çalışması 2015 yılında da devam etmiştir.
\"\"/

*İlçemiz çarşı içerisinde bulunan yıllarca düğün salonu olarak kullandığımız fakat yılların yorgunluğu ile çürük raporuda verilen bina Belediyemiz tarafından yıkılmıştır. Mevcut alan Kent meydanı olarak projelendirilmektedir. İlçemizin Kent Meydanı eksiği bu alanda giderilecektir.
 \"\"/

*2014 Yılı Nisan ayından bu yana sürekli güçlendirdiğimiz araç parkımıza son olarak 1 adet Isuzu Kamyonet, 1 Adet Renault Kango Marka Zabıta Hizmet aracı ve 49 Bin TL ‘ye sıfır dört çeker  NewHolland Marka traktör eklenmiştir. Devlet Malzeme Ofisinden 63 Bin TL’ye Ford Transit marka Yüksek Kabin araç alınmış şu an cenaze taşıma aracı olarak hizmet verebilmesi için iç ve dış dizaynı yaptırılmaktadır.
\"\"
\"\"

*Geçici Terminal binamızı 2015 yılı içerisinde hizmete açarak otobüs acenteleri ve halkımıza rahat bir nefes aldırmış olmanın da gururunu yaşıyoruz.
\"\"

*E-80 Karayolu üzerinde TOKİ ve Hastane geçişine iki adet üst geçit yaptırılarak vatandaşımızın karşıya güvenli geçişi sağlanmıştır.
\"\"

*İstasyon Mahallesini ikiye bölen tren hattı altına alt geçit yaptırılarak vatandaşımızn araçları ile birlikte demiryolundan güvenli geçişleri sağlanmıştır. 
\"\"/

*İlçemiz mahallelerinde bulunan yıllardır mahalle sakinlerinin kullandığı çeşmelerimizi de faal hale getirdik. İdris Mahallesi Berçin Pınarı, Karalar Mahallesi Haydar Pınarı ve Okçular Mahallesi Kadıpınarının suları eskisinden de gür akıyor. 1700 metre hat çekerek yolcu deresinde boşa akan içme suyunu da Ağa Mezarlığı girişindeki Arif Köseoğlu hayratına getirip vatandaşımızın hizmetine kazandırmış olduk.
\"\"
\"\"

*Işıklar konağının kamulaştırılması yapılarak mülkiyeti belediyemiz tarafından alınmıştır. Konağın restoresi için proje çalışmaları devam etmektedir. 
\"\"/

*İlçemizdeki tüm parklarda çalışma başlatarak oyun guruplarını, oturma banklarını, bahçe duvarı ve çitlerini elden geçirdik. Yeni kamelyalar kurarak vatandaşımızın oturup dinlenebileceği alanlar yaptık.
\"\"/

*İlçemizin su ihtiyacını karşılayan ılıca su terfi deposu motoru ve elektrik panoları değiştirilerek yenilendi. Depodaki elektrik tesisatının - elektrik panosunun eski olması ve İlçemizde sık aralıklarla yaşanan elektrik kesintileri su pompalarında ve kontrol panolarında arızaların meydana gelmesine sebep oluyordu. Bu sebeple su deposunun elektrik aksamı da yenilenerek yeni elektrik panosunun montajı da tamamlandı.
\"\"

*İlçemiz Dikmen Kırı Mevkiinde yıllardır ilçe çöplüğü olarak kullanılan Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kalan ve Yüksek Okulun hemen yanında bulunan 25 yıl çöp atılan alan temizlendi. Temizlenen alana bundan böyle çöp atılmayacaktır.
\"\" 

Gelecek nesillere önü açılmış bir Çerkeş bırakabilmek adına yapmış olduğumuz çalışmalarımızda bizlerden desteğini esirgemeyen Çankırı Valimiz Sayın Vahdettin Özcan Beye, Çankırı Milletvekillerimiz Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz Beye ilçe nüfusumuzun artması konusunda bizlerden desteklerini esirgemeyen Mahalle – Köy Muhtarlarımıza, Dernek Başkanlarımıza, Destek olan tüm hemşerilerimize teşekkür ederiz.   

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar