ÇALCIÖREN İÇME SUYU ÇALIŞMASI BAŞLADI.

İlçemizin içme suyu ihtiyacı ilçeye 11 km uzaklıkta bulunan ılıca mevkiindeki kaynaktan temin edilmektedir. Ilıca mevkiinden gelen su kendi cazibesi ile gelmemekte elektrikli motorların yardımı ile ilçeye ulaştırılmakta olduğundan belediyemize de yüklü elektirik faturalarının gelmesine sebep olmaktadır.

İlçemiz Çalcıören köyü Çetenler mevkiindeki mevcut içme suyunun ilçemize getirilmesi çalışmalarına başlanılmıştır. 500 metre 160 lık drenaj borusu kullanılarak drenaj çalışmaları yapılarak su toplama işi tamamlanmıştır. Yapılan çalışmalarda saniyede 18 litre su depomuza gelecektir. Toplam 8000 metre 225 lik, 200 lük ve 140 lık temiz su borusu kullanılarak içme suyu ilçemize kazandırılacaktır. Su analizlerinin yapılması ve  su borularının alımının  gerçekleştirilmesi ile çalışmalar başlamıştır.