BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Belediye Başkanımız Sayın Hasan SOPACI'nın Berat Kandili mesajı:

Yüce Allah’ın sınırsız af, merhamet, yardım ve bereketine vesile olan Ramazan Ayı öncesinde mübarek Berat Kandili’ne erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Üç aylar içerisinde yer alan Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Kandili, Yüce Allah'ın kâinatta her şeyi takdir ettiği mübarek gecelerimizden biridir.

Berat, borçtan ve suçtan kurtulma, günahlardan arınma ve merhamete kavuşma, Allah katında berat etmek ve temize çıkmak anlamına gelmektedir.

Berat Kandili, Müslümanların sınırsız af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah'a sığınarak, günahlardan arındıkları ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zamanlardan biridir.

Bu mübarek gecenin Müslümanlar ve tüm insanlık âlemi için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Berat kandilinizi kutlar, bu mübarek gecenin milletimiz ve tüm insanlığın içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna vesile olmasını diler, sağlık, sıhhat ve huzur getirmesini yüce Rabbimden niyaz ederim.