Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

BAŞKANIMIZ HASAN SOPACI ATAŞEHİR TÜM ÇANKIRI’LILAR DERNEĞİNİN AÇILIŞINA KATILDI.

Açılan derneğin Ataşehir’de yaşayan Çankırılılar, Ataşehir ve Çankırı için hayırlı olması dileklerinin dile getirildiği protokol konuşmalarından sonra dernek merkezi önünde yapılan açılış töreni kurdele kesilerek gerçekleşti.

Hakan Kılıç başkanlığında kuruluşu gerçekleşen Ataşehir Tüm Çankırılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin İçerenköy’deki merkezinin açılışında yöremizin geleneksel yemeği Keşkek ikramı yapıldı. Ayrıca Çankırılı sanatçı Sami Yalçın ve yerel sanatçılar yöre Türkülerinden örnekler seslendirirken yaren ekibi de yöre oyunlarını sergilediler.

Kendisinin siyasi amacı ve baklentisi olmadığını vurgulayan Ataşehir Tüm Çankırılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Kılıç, samimi ve halis duygularla derneklerini açtıklarını, derneğin kapısının herkese açık olduğunu söyleyip; “Ataşehir’de yaşayan yaklaşık 12 bin Çankırılının kurum, kuruluş ve siyasi arenada layığı ile temsil edilmesi için Ataşehir’deki 7 dernek başkanlarımız ile bir araya gelip, başkanlarımızın talepleri doğrultusunda derneğimizi kurduk. Amacımız buradaki insanlarımıza, Ataşehir’de yaşayan Çankırılılar öncelikli olmak üzere Ataşehirlilere hizmet edebilmek. Aynı zamanda içimizden siyasette yer almak isteyenleri, Çankırılıyı siyasi arenada temsil etmek isteyen siyasetçilerimizi hiçbir ayrım yapmadan yüceltmek. Onların, programlarında yanlarında olmak, destek olmak ve bir layık oldukları yerlere getirmek. Tabi ki bu çalışmalar kişisel menfaatler adına değil; özellikle ve öncelikle Ataşehir’de yaşayan tüm Çankırılılara hizmet, temsil adına siyasetçilerimizin yer alacağız” şeklinde açıklama yaptı.

Ataşehir’de faaliyet gösteren adında Çankırı olan Çankırı il, ilçe ve köy derneğinin aralarında bulunduğu 10 tane STK bulunduğunu vurgulayan İstanbul’da Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, bu STK’ların hepsinin birleşmesi ve Ataşehir’deki çalışmalarda bütünlük arz etmesi adına, adından da anlaşılacağı üzere; Ataşehir Tüm Çankırılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin kurulduğunun altını çizdi. Kamu ve özel sektör gücünden sonra üçüncü sırada sivil toplum kuruluşlarının ön plana çıktığını ve İstanbul’da 123. Çankırı derneği olarak Ataşehir Tüm Çankırılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin kurulduğunu ifade eden Zekeriya Açıkgöz, bu oluşumun Ataşehir ilçesinde Ataşehirlilerle birlikte Çankırılıların gücüne güç katacağına inandığını söyledi.

CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Belediye Başkanımız  Hasan Sopacı, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Selami Kaplan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Adem Boz, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal da kurumları adına yaptıkları konuşmalarda katılımcıları selamlayarak açılan derneğin Ataşehir’de yaşayan Çankırılılara, Ataşehirlilere, Ataşehir’e ve Çankırı’ya hayırlı olmasını dilediler.

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar