AŞEVİNDE PİŞEN YEMEKLER RAMAZAN AYI BOYUNCA EV EV SERVİS EDİLECEK

Ramazan ayında günlük yaklaşık bin  kişiye sıcak yemek sağlayan Çerkeş Belediyesi aşevi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da koronavirüs salgınından korunmak için yalnız yaşayan, engelli ve evinde yemek yapamayanlara hizmet verecek şekilde çalışmalarını sürdürerek, gönüllere dokunmaya devam edecek.
Çerkeş Belediyesi aşevinde çalışmalar, her sabah önce temizlik çalışmasıyla başlıyor. Tencereler, kepçeler, bıçaklar ve yemek hazırlamakta diğer malzemeler, kullanılmadan önce tek tek dezenfekte ediliyor. Temizliğin ardından aşçı ve diğer çalışanlar da kendilerini dezenfekte edip bonelerini, eldivenleri ve maskelerini takıp hazırlıklara başlıyor. Hazırlanan yemekler yine araca yerleştirilerek ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor. Uygulama Ramazan ayı boyunca devam edecek.
Belediye Başkanımız Hasan Sopacı yaptığı açıklamasında; “İnşallah her sene olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerimizin yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz. Bu yılda Rabbim Aşevimizi açarak ihtiyaç sahiplerine yardım edebilmeyi nasip eyledi .Vatandaşlarımıza 30 gün boyunca yemek servisi yapılacak.Aşevimize destek olan hayırsever vatandaşlarımıza şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum. Allah’ım yaptıkları hayırları kabul eylesin.” dedi.