Kültür, Sanayi Ve Hayvancılıkta Marka İlçe

Bizden Haberler

Çerkeş Belediyesi

Tüm Haberler

18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ 101. YIL ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ.

Anma Programına İlçe Kaymakamımız Cengiz Ünsal, Belediye Başkanımız Hasan Sopacı, İlçe Jandarma Komutanımız Jandarma Üsteğmen Murat Ataseven, Şehit Aileleri, Gazilerimiz, Daire Amirleri,  Kamu Kurum ve kuruluşları çalışanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler katıldı.   

İlçemiz Şehitliğinde saat 09:30 da çelenklerin konulması,  2 dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi 101. Yıl Dönümü Anma Programında, İlçe Jandarma Komutanlığımızda görevli personel tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. İlçe Müftümüz tarafından dua edildi. Şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıldı. İlçe şehitliğindeki programın ardından 19 Mayıs Çok Programlı Lisesi Spor Salonunda hazırlanan 18 Mart Şehitler günü ve Çanakkale Zaferi konulu resim sergisi ziyaret edildi. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi 101. Yıl Dönümü Anma Programı saat 14:00 de Halk Eğitim merkezi Konferans Salonunda devam etti. İlçemiz Toki İlkokulu örgencilerinin hazırlamış olduğu programda öğrenciler Çanakkale konulu şiir ve türküler seslendirdiler, Çanakkale savaşı konulu slayt izlettiler. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye verilmesi ile anma programı sona erdi.

Başkanımız Hasan Sopacı “Çanakkale geçilmez” diyerek milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini bütün dünyaya ispat etmiş, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Başkanımız Hasan Sopacı mesajında, “Çanakkale Zaferi’nin, Türk Milleti’nin dünya tarihine kazıdığı bağımsızlık destanı olmuştur. “Çanakkale Zaferi, askeri bir savaş başarısı olmasından öte, ‘Ya İstiklal ya ölüm!’ diyerek vatan müdafaasında yer almış Türk Milleti’nin dünya tarihine altın harflerle kazıdığı bir mücadeledir. Çanakkale Savaşı’nda yokluklar, birlik ve beraberlikle adeta diriliş destanına çevrilmiştir. 101. yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi, bu yıldan itibaren tarihimizde asırlık bir kahramanlık destanı olarak yer almaya devam edecektir. Bağımsızlık ve vatan toprağı söz konusu olduğunda 7’den 70’e bir olan Türk milletinin karşısında hiçbir gücün duramayacağını Çanakkale Zaferi ile bir kez daha göstermiştir.
‘Çanakkale geçilmez’ diyerek milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini bütün dünyaya ispat etmiş, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

KAYNAKLAR

  • Haberler
  • Projeler
  • Faliyet Raporları
  • İhale Yayınları
  • Resimler
  • Videolar