12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'U Anma Günü etkinlikleri kapsamında 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Konferans Salonunda Çerkeş 19 Mayıs Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından organize edilen program düzenlendi.
Programa İlçe Kaymakamımız Emir Osman BULGURLU, Belediye Başkanımız Hasan SOPACI, İlçe Jandarma Komutanı Bayram VEYİL, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker BAYAR, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın günün anlam ve önemine ilişkin mesajı Sayın Kaymakamımız Emir Osman BULGURLU tarafından okundu. Ardından öğrenciler Mehmet Akif ERSOY’UN ‘’Bülbül’’ ve ‘’Yeis’’ adlı şiirlerini okudular. Mehmet Akif ERSOY’UN hayatını anlatan sinevizyon gösterisi, karma okullardan öğrencilerin İstiklal Marşını okudukları video sunumu, İstiklal Marşının yazılışının canlandırıldığı tiyatro gösterisi sergilendi. Program hafta boyunca düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle birlikte sona erdi.
Belediye Başkanımız Sn. Hasan Sopacı programın düzenlenmesinde emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüdayi ALTINTAŞ'A, 19 Mayıs Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Kadir TÜRKYILMAZ’a , öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.